clanak False

Izaslanstvo Grada Graza kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi izaslanstvo Grada Graza predvođeno gradonačelnikom Siegriedom Naglom.
27.05.2014.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je primio izaslanstvo Grada Graza predvođeno gradonačelnikom Siegriedom Naglom, koje boravi u službenom posjetu Zagrebu. 

Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se, među ostalim, o suradnji dvaju gradova, koja na svim područjima ostvaruju dobre odnose.
U izjavi za medije nakon sastanka, gradonačelnik Graza naglasio je kako su zajednički ciljevi povećanje kvalitete života ljudi u urbanim područjima pa su na tom tragu dogovorili sastanak u drugoj polovini lipnja. Na tome sastanku će razmijeniti iskustva te pozvati predstavnike sveučilišta obaju gradova jer, kako je naglasio, bez dobroga obrazovanja i znanstvenostručnog istraživanja nije moguć kvalitetan razvoj grada.
Također, ususret novomu fiskalnomu razdoblju za dobivanje subvencija iz Europske unije 2015. – 2020., prvi čovjek Graza naglasio je želju da se sa Zagrebom uspostavi još bolja granična suradnja kao pretpostavka uspješnijeg apliciranja. 

Na kraju, austrijski gosti zaželjeli su puno uspjeha hrvatskoj reprezentaciji na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.


Gradske vijesti - 2014.