clanak False

Ivana Galić & Soulbeat, etno i salsa, mlade nade jazza - puno novih razloga za posjet Ljetnoj pozornici Bundek

13.07.2020.
Programi Ljetne pozornice Bundek nastavljaju se i u novom tjednu. Večeras - "miljenici" publike na Bundeku, članovi Opere b.b. Zagreb - u jednoj od uspješnica proteklih sezona - slavnoj opereti Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića.
 
A u utorak 14.7. na ponton na Bundeku stiže uvijek atraktivna Ivana Galić u projektu pod nazivom SoulBeat. Zanimljivi sastav uz dobro poznatog gitarista Darka Horvata, uključuje i senegalskog udaraljkaša Commija Baldea te beatboxera i varaždinskog jazzera Zorana Puljeka, a SoulBeat nudi svježi zvuk pun improvizacije s afro i jazz elementima, uklopljen u poznate soul, funk, blues i R'n'B pjesme Princea, S. Wondera, M. Jacksona, A. Franklin i mnogih drugih.
 
Programi posljednja dva dana organizirani su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži. U srijedu 15.7. očekuju nas čak dva programa, u 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt HGM-a u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, dok u 21:00 slijedi Salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube.
 
Posljednjega dana manifestacije očekuje nas pak večer jazza i zanimljivi sastav Graz-Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu.
 
Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.
 
Prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bit će provedena i evidencija posjetitelja, pa se svi zainteresirani mole da dođu na vrijeme kako se ne bi stvorile nepotrebne gužve.
 
 

Aktualno