clanak False

Hrvatski filmski festival zbog virusa COVID-19 seli se na digitalne platforme

04.05.2020.
UNHCR i njegov partner Festival tolerancije (FOT) donose putem besplatnog internetskog programa neke od najboljih filmova o izbjeglicama u posljednje vrijeme gledateljima koji su ostali kod kuće.

„Koronavirus ne diskriminira. Nemoj ni ti!“, poručuje revidirani filmski program pod nazivom „Festival tolerancije i UNHCR preporučuju…“
Ponuđeni filmovi uključuju Zadnji u Aleppu, režisera Ferasa Fayyada, dokumentarni film o Bijelim kacigama, organizaciji spasilaca u Siriji te nagrađivani film Uvoz, redateljice Ene Sendijarević. Film govori o bosanskoj obitelji kojoj je odobrena zaštita u malom nizozemskom selu. U pravoj balkanskoj tradiciji, jedna apsurdna situacija vodi do druge dok se obitelj pokušava prilagoditi nepoznatoj okolini.

Ukupno 20 filmova dostupno je svakog ponedjeljka, srijede i petka tijekom travnja i svibnja na internetskim platformama Festivala i UNHCR-a, uključujući Facebook, Instagram i Twitter.

„Danas više nego ikada znamo koliko znači dom. Mjesto sigurnosti, utjehe, intime i sreće“, izjavila je Nataša Popović, direktorica Festivala Tolerancije. „Svi smo zabrinuti zbog koronavirusa, ali humanitarna pitanja nisu nestala. U suradnji s UNHCR-om donosimo filmske prijedloge za naše duge dane u izolaciji koji se na emotivan način bave pitanjem izbjeglica“.

“Najgore krize zahtijevaju ono najbolje od čovječanstva. Baš kao i svima nama, solidarnost i suosjećanje sada su i izbjeglicama potrebniji nego ikad prije”, rekao je Giuseppe Di Caro, predstavnik UNHCR-a u Hrvatskoj.

Više informacija na linku ovdje.

Aktualno