clanak False

Gradonačelnikova zahvala sudionicima Najvećega šokačkog kola i utrke Terry Fox

22.09.2014.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!


U nedjelju smo u našem gradu, na središnjem trgu, u prekrasnome ambijentu zaplesali veliko šokačko kolo, simbol našega zajedništva i nastojanja u očuvanju naše tradicijske kulture, povezanosti svih hrvatskih krajeva i podrške Grada Zagreba Vinkovcima i Vinkovačkim jesenima.


Više od pet tisuća okupljenih ovu je priredbu učinilo veličanstvenom. Zahvaljujem svima onima koji su se odazvali pozivu, svim Zagrepčanima i našim gostima, svim članovima brojnih zagrebačkih KUD-ova, svim učenicama i učenicama zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i, naravno, onim najmlađima – vrtićancima te organizatorima, gradskim ustanovama, školama i vrtićima, kao i svima koji su pridonijeli dobroj atmosferi ove manifestacije.


Bilo je lijepo biti dijelom ove atraktivne i živopisne priče, baš kako je, također te nedjelje, bilo lijepo biti i sudionikom tradicionalne 15. Terry Fox utrke na Jarunu.


Zagrepčani su ponovno pokazali koliko im je stalo do ostvarenja svakoga humanitarnoga cilja te kako na njih i njihovu građansku svijest s pravom treba uvijek računati.


Svim sudionicima utrke te svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, svim organizatorima ove besprijekorne manifestacije, školama koje su animirale našu mladost, gradskim službama što su osigurale potrebnu logistiku, čestitam i zahvaljujem na još jednoj velikoj zagrebačkoj pobjedi - utrci s desetak tisuća pobjednika!


Hvala svima!


ARHIVA