clanak False

Gradonačelnikova poruka u povodu početka školske godine

U povodu početka školske godine gradonačelnik upućuje apel  vozačima: Ne žurite u prometu, dajte prednost djeci!
05.09.2015.
 Drage učenice i dragi učenici, na pragu ste još jedne školske godine, godine izazova, stjecanja novih znanja, prijateljstava i novih iskustava. Mnogi od vas po prvi će se puta na prometnicama naći sami ili u društvu s prijateljima iz škole. I koliko god poznavali prometna pravila, jer tomu su vas naučili roditelji, molim vas da budete jako oprezni! Za nesreću je dovoljna stotinka sekunde, a povratka nema.

Drage učenice i dragi učenici, vi ste naša budućnost i vaša nam je sigurnost na prvome mjestu. Grad će učiniti sve da vam olakša obrazovanje i što uspješniju budućnost, na klupama vas već čekaju udžbenici, a na vama je da budete marljivi i ustrajni. Samo se tako postižu veliki rezultati, samo se tako stiže do uspjeha.

Dragi roditelji, poznat mi je osjećaj kada dijete kreće prvi dan u školu. Uzbuđenje je uvijek veliko i uvijek imamo još poneki savjet. Neka i ove godine jedan od važnijih savjeta bude upravo onaj koji se tiče sigurnosti vašeg djeteta u prometu.

I napokon, apel vozačima: Ne žurite u prometu, dajte prednost djeci! Opreza za volanom nikad nije dosta, a posebno sada kada nam se na gradskim prometnicama pridružuje 8123 prvašića. Njihova sigurnost i njihov život neka nam svima bude na prvome mjestu, ne samo prvi dan škole, nego i inače.

Čuvajmo živote naše djece, našu budućnost! 

Gradske vijesti - 2015.