clanak False

Apel: "Počistimo pločnike ispred naših zgrada i domova"

25.01.2014.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Nakon što je zimska služba jučer i noćas lavovski i besprijekorno odradila svoj dio posla, a tako nastavlja i danas kroz aktivnosti Male zimske službe zadužene za tramvajska i autobusna stajališta, parkovne komunikacije, pješačke hodnike u službi javnog prometa i pristupe važnim ustanovama, sve kako bi prometovanje zagrebačkim ulicama bilo što sigurnije.
Zato molim i vas, dragi sugrađani, da u toku dana, posebno imajući u vidu najave snižavanja temperatura i moguće nove padaline, počistite pločnike ispred vaših domova i zgrada.

To je naša dužnost i obveza, a ako uprkos tome pločnici ne budu očišćeni, ostanu zaleđeni i i tako opasni za prolaznike, Komunalno će redarstvo već sutra davati naloge Maloj zimskoj službi da ih ona očisti dok će račune dobiti oni koji su snijeg bili dužni počistiti.
Ovo naravno vrijedi za sve, pa zato pozivam i sve institucije i ustanove – obrazovne, kulturne, zdravstvene..., da danas organiziraju čišćenje snijega ispred svojih zgrada te time doprinesu sigurnosti svih nas.
U nedjelju ćemo provjeriti koliko smo kvalitetno odgovorili ovoj našoj zajedničkoj zadaći.

Uvjeren sam kao i uvijek do sada da će naš grad, zahvaljujući svojim građanima i svojim službama funkcionirati besprijekorno, a da će i u ovoj prilici, tamo gdje to bude potrebno, do izražaja doći i ona poznata zagrebačka i dobrosusjedska solidarnost.


ARHIVA