clanak False

Gradonačelnikova poruka: #zagrebzapariz

Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjao je svoje fontane bojama francuske zastave, a MSU krasi projekcija natpisa u znak podrške #zagrebzapariz.
14.11.2015.


Građani grada Zagreba duboko su pogođeni sinoćnjim tragičnim događajima u Parizu. S nama u mislima su sve žrtve, obitelji i svi stanovnici Grada Pariza u ovim teškim trenucima. Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti ove europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva. Odgovorni za ove napade ne dijele te vrijednosti i na najgori mogući način demonstriraju želju za nasiljem i širenjem straha.

U ime naših građana, i svoje osobno, gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo izrazio sam sućut i potporu u borbi protiv ovakvih činova agresije. Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti krasit će projekcija natpisa u znak podrške #zagrebzapariz. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma.

 


Gradske vijesti - 2015.