clanak False

Apostolski pohod pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj_poruka gradonačelnika

19.04.2017.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Poglavar katoličke crkve, papa Benedikt XVI., svjetski duhovni i moralni autoritet i dokazani prijatelj naše zemlje, dolazi u dvodnevni posjet Hrvatskoj i Zagrebu.

Za vjernike, ali i za sve ljude dobre volje, za našu zemlju, za naš grad, ovaj je Papin pohod iznimno važan i značajan događaj.

Uvjeren sam da će Zagreb, kao i uvijek dosad, biti sjajan domaćin; umiven, dotjeran, dostojanstven; da ćemo mi, njegovi građani, otvorenog srca kao što su otvorena i vrata na grbu našega Zagreba, dočekati i pozdraviti Svetog Oca, kao najdražeg i uvijek dobrodošlog gosta; da ćemo njegove poruke mira i nade čuti i u sebi nastojati potaknuti ono najbolje, ono što nas čini i određuje kao ljude i pripadnike zajednice koju želimo razvijati i unapređivati.

Budimo, također i dobri domaćini našim gostima koji u Zagreb, u velikom broju dolaze iz cijele Hrvatske i zemalja u okruženju, učinimo sve da nam ovaj pohod Sv. Oca ostane duboko u sjećanju, da nakon njega budemo bogatiji i zadovoljniji ljudi.

Molim vas, također, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, za strpljenje i razumijevanje zbog eventualnih problema u obavljanju vaših svakodnevnih obveza, te očekivanih zastoja u prometu i mogućih gužvi.

Hvala vam na dobroj volji i pozitivnom ozračju u kojem iščekujemo ovaj susret s papom Benediktom XVI. u našem gradu.


ARHIVA