clanak False

Gradonačelnikov prijem za Marina Čilića

16.09.2014.

 

Zahvaljujem ti od srca u svoje ime, u ime grada Zagreba, sugrađana i svojih suradnika na ovoj velikoj pobjedi i uspjehu. Više sam strepio kada sam te gledao u zadnjem meču protiv Nizozemaca, nego dok sam gledao finale na Trgu. Dobivši i taj meč pokazao si da imaš ne samo gard pobjednika nego i gard discipliniranog čovjeka, rekao je gradonačelnik Milan Bandić sinoć u reprezentativnoj palači Dverce na prijemu što ga je upriličio za pobjednika US Opena Marina Čilića. 

Najboljeg hrvatskog tenisača gradonačelnik Bandić dočekao je u društvu sa zlatnim veslačima Valentom i Martinom Sinkovićem, koji su titulu svjetskih prvaka osvojili u kolovozu na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu te hrvačem Neven Žugajem koji je ovaj mjesec osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Taškentu. 

Vi sportaši ste napravili više za Zagreb i Hrvatsku nego svi mi koji se bavimo javnim poslom. Organizirati ćemo vam veliko slavlje na Trgu jer vi to zaslužujete, dodao je gradonačelnik. 

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i gradu Zagrebu na lijepom prijemu, Marin Čilić je naglasio da jedino što može obećati jest da će nastaviti sa ovako dobrim radom: Dolazimo iz emotivne zemlje iz koje izrasta ogroman broj velikih pobjednika. Biti dio Hrvatske povijesti na ovakav način i obilježiti povijest sporta je zbilja dragocjeno.

 


Gradske vijesti - 2014.