clanak False

Gradonačelnik u Orašju i Tuzli

Zagrebačko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, danas je u posjetu Orašju i Tuzli, teško poplavama pogođenim područjima.

24.06.2014.


Nakon prošlotjednog posjeta poplavama pogođenoj Slavoniji, zagrebačko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem danas je u posjetu Orašju i Tuzli.

Teško stradalim općinama Orašje, Domaljevac – Šamac i Odžak u Županiji Posavskoj, Grad Zagreb u suradnji s Crvenim križom i Caritasom je donirao podne obloge, jer prema informacijama s terena, to je najpotrebnije za osposobljavanje kuća za život.
Pomoć su primili predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Oršolić i predsjednik Crvenog križa Županije Posavske Mijo Mijić.
Prema njihovim riječima podne obloge koje su dobili bit će dostatne za 100 -tinjak kuća, a zajednički im je cilj da se svi domovi do 1. rujna osposobe kako bi obitelji mogle nastaviti s normalnim životom.
 
Nakon posjeta Orašju, zagrebačka delegacija posjetila je Tuzlu i donirala 24 tona pitke vode i hrane. Pomoć su za građane Tuzlanskog kantona primili Jadranka Duraković, sekretar Crvenog križa Tuzlanskog kantona i fra Mario Divković, gvardijan franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli. 

Hvala vam što ste građanima pogođenim poplavama pokazali da nisu sami i da susjedi misle na njih Vjerujem da je ovo samo jedna u nizu pomoći koju će pružiti narod Hrvatske, rekla je Jadranka Duraković, a u znak zahvale za pruženu pomoć gradonačelniku Bandiću i ravnatelju Penavi je uručila Zahvalnice. 

Kada je čovjeku teško, treba mu priskočiti u pomoć i sretan sam i ponosan što Grad Zagreb pomaže ljudima i u miru i u dobru, a naročito kada im krene po zlu. Naša gesta je znak pažnje za ljude Županije Posavske i Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli posljedice ovih poplava. Želim im da što prije uđu u svoje domove i da počnu normalno funkcionirati, rekao je gradonačelnik Bandić.

Posjet gradonačelnika Bandića Bosni i Hercegovini završio je svečanim prijemom u hotelu Tuzla, u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Konzulata RH u BiH u Tuzli. 

Ja sam prijatelj svih triju naroda u BiH, rekao je gradonačelnik Bandić te je zaželio svima da budu još tolerantniji jedni prema drugima, uz obećanje da će Grad Zagreb kao i dosada, u okviru svojih mogućnosti, brinuti o Hrvatima izvan domovine. 

Uz domaćina, generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića, prijemu su prisustvovali Bahrija Umihanić, premijer Tuzlanskog kantona, Marijan Oršolić, premijer Županije Posavske i Ivan Del Velchio, veleposlanik RH u BiH.


Gradske vijesti - 2014.