clanak False

Gradonačelnik u Austriji

Delegacija Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem boravi u službenom posjetu Austriji u četvrtak i petak, 11. i 12. rujna.

12.09.2014.

(Hina / www.zagreb.hr) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u četvrtak Beč gdje je razgovarao o projektima daljnje suradnje dvaju gradova, u bečkoj tvrtki Vamed koja radi projekte za zdravstveni sektor i s glavnim organizatorom Adventa u Beču.
"Koristimo prijateljstvo dvaju gradova Zagreba i Beča i njihovih gradonačelnika kako bismo se informirali o bogatim austrijskim iskustvima koja možemo prenijeti u Zagreb", izjavio je Bandić hrvatskim novinarima u hrvatskom veleposlanstvu u Beču. 

Bandić je posjetio tvrtku Vamed gdje je razgovarao o projektu izgradnje terma u Zagrebu. Nakon toga sastao se s izvršnim direktorom bečke gradske tvrtke za marketing s kojim je razgovarao o iskustvima grada Beča o organizaciji Adventa u Beču. Posebno je Bandić spomenuo kako će iz tih iskustava za vrijeme Adventa organizirati klizalište za djecu na Tomislavovu trgu u Zagrebu. 

"Zagreb se mora obogaćivati novim turističkim sadržajima i na tome moramo dalje raditi", naglasio je Bandić. 

Zagrebački gradonačelnik sa suradnicama posjetio je hrvatsko veleposlanstvo u Beču koje se 1. rujna preselilo u novu zgradu na Rennwegu u trećem bečkom okrugu, gdje su ga pozdravili veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota i veleposlanica pri OESS-u, UN i međunarodnim organizacijama Dubravka Šimonović. 

Iz Beča gradonačelnik je otputovao u Klagenfurt gdje je danas sudjelovao i govorio na otvorenju međunarodnog kongresa palijativne medicine, posjetio je bolnicu palijativne skrbi te se sastao i s guvernerom Koruške dr. Peterom Kaiserom, viceguvernerkom Beate Prettner te gradonačelnikom Klagenfurta Christianom Scheiderom. 

Izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Bandić, veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota, akademkinja Vida Demarin, pročelnica i zamjenik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Mirna Šitum i dr. Gzim Redžepi, s viceguvernerkom Prettner obišli su Centar za interdisciplinarno liječenje boli, onkologiju i palijativnu skrb u bolnici u Klagenfurtu, kako bi se upoznali s radom i funkcioniranjem Centra i organizacijom palijativne skrbi u Austriji. U sklopu promocije Zagreba, gradonačelnici Zagreba i Klagenfurta te direkotrica Turističke zajednice Martina Bienenfeld posjetili su štand Turističke zajednice Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2014.