clanak False

Gradonačelnik primio Gradišćanske Hrvate

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce delegaciju 120 Hrvata iz austrijskog Gradišća, predvođenu župnikom vlč. Željkom Odobašićem.

22.03.2014.

 

U sklopu dvodnevnog posjeta Gradišćanskih Hrvata Zagrebu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce delegaciju 120 Hrvata iz austrijskog Gradišća, predvođenu župnikom vlč. Željkom Odobašićem.


Drago mi je da ste došli u Zagreb, u svoju domovinu, a posebno da čuvate hrvatske tradicijske vrijednosti i kulturu – rekao je gradonačelnik pozdravivši svoje drage goste iz Gradišća te napomenuo da će im se sutra pridružiti u hodočasničkom posjetu u Mariji Bistrici.


Župnik Odobašić podsjetio je prisutne na njihov prvi susret u studenom 2013. u Gradišću i zahvalio se gradonačelniku što je prvi od političara koji je i ispunio svoje obećanje i primio ih danas u gradskoj palači. U znak zahvalnosti gosti su zagrebačkom gradonačelniku uručili košaru ispunjenu uskrsnim jajima i drugim prigodnim proizvodima iz svog kraja.

 

 U večernjim satima gradonačelnik je za goste priredio druženje na Bundeku, a sutrašnji program u Mariji Bistrici započinje križnim putom te se nastavlja hodočasničkom misom koju će u 16,00 sati predvoditi vlč. Odobašić.


Gradske vijesti - 2014.