clanak False

Gradonačelnik obišao klizište na Fratrovcu

Na poziv slušateljice Radio Sljemena Karmen Pračić, gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, obišao je klizište koje prijeti domovima u ulici Korito.
10.09.2014.

 

Na poziv slušateljice Radio Sljemena Karmen Pračić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je klizište koje se nalazi između Fratrovca i Gradskog kazališta Žar ptica, u ulici Korito.


Zagrebački gradonačelnik odmah je reagirao odazvavši se na poziv vlasnice stana u urbanim vilama Korito, čijem domu prijeti odron zemlje u neposrednoj blizini stambenog objekta, a koja se nalazila iza potpornog zida srušenog prilikom elementarne nepogode koja se dogodila 1. rujna.


Moram pohvaliti gradske službe koje su promptno reagirale i nastoje sanirati i dovesti u malo sigurnije stanje po život opasnu situaciju, ali veliki radovi tek predstoje, istaknula je gđa Pračić, objasnivši da se klizište ponovno aktiviralo prilikom sinoćnje kiše. 

Miro Jukić, voditelj gradskog Odjela za sanaciju klizišta istaknuo je da se radi na hitnim mjerama: uklonit će se sve što ugrožava živote ljudi, počevši sa potpornim zidom i viškom materijala koji prijeti odronom. Jukić je dodao i da se nakon izrađenog projekta, po nalogu gradonačelnika, kreće u kompletnu sanaciju: Obzirom da su ovdje ugroženi životi, gradonačelnik je rekao da se pripremi i izvješće za Gradsku skupštinu za pokriće troškova, jer bi sanacija mogla stajati i do dva milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2014.