clanak False

Gotova II. etapa radova na Radničkoj cesti

Gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, otvorio je drugi dio Radničke ceste, od ulice Koledovčina do Željezničke pruge, investiciju vrijednu 75 milijuna kuna.
19.05.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, otvorio je danas drugi dio Radničke ceste, od ulice Koledovčina do Željezničke pruge, investiciju vrijednu 75 milijuna kuna. 

Evo nas ovdje nakon godinu dana od kako su započeli radovi. Tako velika investicija u ovo krizno vrijeme svakako nije za zanemariti, naglasio je gradonačelnik, ali ovo nije kraj, pred nama je i treća faza, od nadvožnjaka do Petruševca, koju planiramo napraviti iduće godine. 

Kad završimo ovaj zahtjevan projekt - Radničku cestu u punom profilu, od Slavonske avenije do Petruševca, bit će to jedna od najljepših prometnica koje će rasteretiti prometne gužve i biti dodatna poveznica s Velikom Goricom, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da je ove godine u planu i nastavak radova na Branimirovoj. 

Ovaj dio prometnice, duljine 1538 metara, s dva jednosmjerna kolosijeka sa po tri trake, sada ima kompletnu infrastrukturu, od vodovoda, plinovoda, DTK i elektroenergetske mreže, do pješačko- biciklističkih staza, nadstrešnica na autobusnim stanicama i prateće hortikulture. 

Kako se čulo, cijelo vrijeme tijekom izvođenja radova, promet nije bio prekinut, već se odvijao prema privremenim regulacijama.


Gradske vijesti - 2014.