clanak False

Druženje s djecom iz Gunje i Rajeva sela na Bundeku

Na jezeru Bundek, gradonačelnik Milan Bandić ugostio je djecu i roditelje iz poplavljenih područja Slavonije, mjesta Gunje i Rajeva sela.
25.08.2014.

Na zagrebačkom jezeru Bundek, gradonačelnik Milan Bandić ugostio je djecu i roditelje iz poplavljenih područja Slavonije, mjesta Gunje i Rajeva sela kojima je, prema njihovoj želji, Grad organizirao jednodnevni posjet i upoznavanje i razgledavanje Zagreba. Naime, djeca i roditelji su u šestodnevnom posjetu Velikoj Gorici koji je organiziran preko Župe Navještenja blažene djevice Marije. 

Drago mi je da ste ovdje i da smo vam ispunili želju. Nadam se da ćete se zabaviti, malo upoznati i razgledati Zagreb i uživati u Zoološkom vrtu, bile su riječi dobrodošlice zagrebačkog gradonačelnika, koji je naglasio da je dobro da se djeca malo maknu od teške svakodnevnice nakon tragedije koju su doživjeli. 

Podsjetimo, Zagreb je nakon poplave odmah reagirao i angažirao se oko prikupljanja pomoći za nastradale ljude. U više navrata poslana je pomoć u obliku kućanskih aparata, materijala za obnovu unutrašnjosti kuća i aparata za isušivanje u mjesta županjske Posavine, a osigurao je i besplatne udžbenike za učenike u učenice tamošnjih osnovnih i srednjih škola.


Gradske vijesti - 2014.