clanak False

Dozvoljene posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera

01.02.2021.
Najnovijim uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dozvoljene su posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.
 
Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, najveći je prioritet Grada Zagreba i domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od pojave epidemije. Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo.
 
Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji posebno raduju posjetama korisnicima domova za starije osobe, kao uostalom i sami korisnici, ali napominjemo kako rizik od širenja zaraze još postoji stoga apeliramo na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika. Upućujemo posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.
 
Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane.
 

Gradske vijesti - 2021.