clanak False

Donacija uređaja za evocirane potencijale i elektromineurografiju Klinici za psihijatriju Vrapče

Novi uređaj za evocirane potencijale i elektromineurografiju donirao je PBZ Klinici za psihijatriju Vrapče, u nazočnosti gradonačelnika Bandića.
11.06.2014.

 

 

Zavodu za psihofiziologiju i organski uvjetovane psihičke poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče, Privredna banka Zagreb donirala je novi uređaj za evocirane potencijale i elektromineurografiju, a svečanosti primopredaje prisustvovali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče Vlado Jukić te pročelnik Zavoda za psihofiziologiju i organski uvjetovane psihičke poremećaje Danilo Hodoba.


Bolnica je ove godine obilježila 135. godišnjicu rada te ima preko 800 kreveta i više od 700 zaposlenih, istaknuo je na početku događanja ravnatelj Jukić, dodavši da je upravo iz ove bolnice krenula inicijativa o zaštiti prava njihovih pacijenata, pa je tako 6. lipnja obilježen i Nacionalni dan prava osoba s duševnim smetnjama. Pročelnik Zavoda Danilo Hodoba upoznao je okupljene s karakteristikama doniranog uređaja, koji je klinici doniran nakon kvara dosadašnjeg, dotrajalog aparata: opremljen je najsofisticiranijom tehničkom opremom, u potpunosti kompjutoriziran te omogućava snimanje evociranih potencijala, s opcijom rada registracije elektromiografije, motorne i senzorne brzine provodljivosti živaca te refleksološke analize. Kako se čulo, vrijednost donacije iznosi više od 240.000 kuna, a Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a, rekao je da PBZ kontinuirano pomaže razvoj zdravstva te su u zadnje dvije godine podržali razne humanitarne projekte, udruge i ustanove iznosom preko 30 milijuna kuna.


Zagrebački gradonačelnik, kao predstavnik Grada - osnivača i vlasnika Klinike za psihijatriju Vrapče, zahvalio je Privrednoj banci Zagreb na ovoj velikoj donaciji te dodao da je ulaganje u zdravstvo – najbolje ulaganje. Prije dvije godine otvorili smo ove dvije sobe za testiranje poremećaja u spavanju, a velika je čast nazočiti ovakvom podizanju zdravstvenog standarda, zaključio je gradonačelnik Bandić.


Gradske vijesti - 2014.