clanak False

Dodatni termin predstave "Ako kažeš, gotov si!"

04.10.2019.
Zbog velikog interesa na nedjeljnoj matineji 20. listopada otvoren je i dodatni termin za izvedbu predstave "Ako kažeš, gotov si“. Ulaznice za predstava koja će biti u 13 sati u Kazalištu Žar ptica u slobodnoj su prodaji.

Od premijere 27. rujna ne stišavaju se reakcije, dojmovi, pohvale na ovu novu predstavu o vršnjačkom nasilju. Svi su jedinstveni da je ovo predstava koju treba pogledati svaki roditelj, nastavnik i učenik, jer jasno i otvoreno upozorava na "užasavajući svijet u kojem školske učionice postaju arene gdje frcaju uvrede i prijetnje".Ovom predstavom Žar ptica otvara kampanju o glasnom govorenju protiv nasilja među djecom i neophodnoj stručnoj pomoći djeci koja su u začaranom krugu nasilja. Iz kazališta poručuju kako čvrsto vjeruju da „zajedničkim angažmanom svih sudionika u odgoju djece možemo doprinijeti da se svako od njih u školi osjeća sretno, te da škola bude temelj nekog boljeg, zdravijeg društva u budućnosti“.

Tekst za predstavu Dine Vukelić, režirao je naš poznati redatelj Krešimir Dolenčić. Igraju Petar Atanasoski, Amanda Prenkaj, Nataša Kopeč, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Marko Hergešić i Bogdan Ilić.

Predstava “Ako kažeš, gotov si!” mladim gledateljima približava poteškoće, muke i nesigurnosti tinejdžera koje se stvaraju na njima dobro poznatom terenu škole. Pritom se učionice na sceni pretvaraju u pravu školsku arenu (i stvarnu, i virtualnu), a glavna oružja kojima se koriste učenici sežu od uvreda, ucjena, prijetnji, batina do tek jednog fatalnog klika koji je dovoljan da se uzdrma čitav svemir protagonista predstave.

Predstava uključuje četiri ispovijesti žrtava bullyinga postavljene u okvir pomaknutog realityja pod vodstvom Majstora ceremonije, utjelovljenja ultimativnog bullyja. Protagonisti su prepoznatljiva lica iz školskih klupa. Ena je zbog kožne bolesti i poruge kolega prisiljena stalno mijenjati škole. Senzibilni Tomica razbija stereotip o tome da dečki nikad ne plaču. Bela ljubav i ostvarenje pronalazi u kiši lajkova. Nika mrzi top liste i pribojava se da će završiti na dnu školskog hranidbenog lanca. A tu je i čitav niz manjih i većih uloga u koje uskaču glumci, iskušavajući se u pozicijama bullyja i žrtava.

Više informacija na poveznici ovdje.

Aktualno