clanak False

Delegacija Prištine u Zagrebu

U Gradskoj upravi gradonačelnik Bandić primio je u uzvratni posjet delegaciju Prištine koju je predvodio zamjenik gradonačelnika Dardan Sejdiu.
09.04.2014.


U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić primio je u uzvratni posjet delegaciju Grada Prištine koju je predvodio zamjenik gradonačelnika Dardan Sejdiu. 

Zahvaljujem se delegaciji Grada Zagreba koja nas je posjetila prije dva tjedna u Prištini i koja je doprinijela da počnemo s nekim konkretnim projektima o kojima možemo puno naučiti od Zagreba, rekao je zamjenik gradonačelnika Sejdiu i naglasio kako su tri konkretna projekta o kojima Priština uči od Zagreba – promet u mirovanju, javni gradski prijevoz i gospodarenje otpadom, a ovaj posjet je samo otvaranje vrata zajedničkog rada u tim projektima. Na tom tragu, u sklopu trodnevnog službenog boravka u Zagrebu organizirani su i sastanci kosovske delegacije s predstavnicima Grada i Holdinga nadležnih za te poslove. 

Također, dogradonačelnik Sejdiu posebno se zahvalio cijeloj zagrebačkoj ekipi koja je pomogla da stvari vide u drukčijem okviru te izrazio nadu da će moći raditi zajedno ne samo u ovom mandatu nego i puno dulje. 

U izjavi za medije nakon sastanka najavljena je i suradnja na području urbanizma, što će biti tema novog zagrebačkog susreta u svibnju.

Osim zamjenika gradonačelnika Dardana Sejdiu sastanku je prisustvovala veleposlanica Republike Kosova u RH Nj.E. Shkendija Geci Sherifi te direktor administracije Muhedin Nushi. 


Vezana vijest: Prvi poslovni forum Zagreb - Priština


Gradske vijesti - 2014.