clanak False

Bogat koncertni tjedan na Ljetnoj pozornici Bundek

17.07.2018.
I ovog tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja, među kojima i koncert Black Music Tribute najavljen za 16. srpnja a koji je odgođen zbog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije.
 
Novi termin koncerta je 17. srpnja s početkom u 21.30 sati. Ovaj koncert donosi atraktivni program izvorne afričke i afroameričke glazbe, koji će okupiti niz istaknutih glazbenika: vokalnu solisticu Ivanu Galić i gitarista Darka Horvata, potom Akademski zbor Vladimir Prelog uz solista Stojana Trajkova, Nevena Resnika za orguljama i Krešu Randića za bubnjevima, kao i Klub Dobre vibracije. Umjetnička voditeljica je Iva Juras.
 
Istoga dana na jezeru Bundek očekuje nas i sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će s početkom u 20.30 sati ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup bit će prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekog svijeta - ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa...
 
U srijedu, 18. srpnja s početkom u 21:00 sat ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum - harmonika, Mat Muntz - bas i Vicente Hansen - udaraljke. Godine 2017. Astrid je u Americi izdala album Riva uz rasprodanu koncertnu promociju u Weill Recital Hallu u newyorškome Carnegie Hallu. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.
 
Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je četvrtak, 19 srpnja kada u 21:00 sat na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.
 
Ulaz na koncerte je slobodan.

Aktualno