clanak False

Biciklistički maraton u znak sjećanja na vatrogasce poginule na Kornatima

Rano jutros, gradonačelnik Milan Bandić označio je start četverodnevnog biciklističkog maratona u sjećanje na vatrogasce poginule na Kornatima.
28.08.2014.

Rano jutros, ispred fontane kod Trgovačkog centra Arena na Laništu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić označio je start četverodnevnog biciklističkog maratona koji je, s intencijom da preraste u tradiciju, organiziran u spomen na poginule vatrogasce na Kornatima.

Zahvalivši svima koji sudjeluju u maratonu posvećenom stradalim vatrogascima na Kornatima, gradonačelnik je napomenuo da je ova biciklijada puno više od prisjećanja na stradale vatrogasce: ona je simbol zajedništva i solidarnosti sjevera  i juga. Dodao je da bi im se i sam rado pridružio, barem na prvoj dionici do Slunja, da nema već ranije planirane obveze među kojima je i današnja sjednica Gradske skupštine.

Podsjetimo, biciklistički klub SUTLA , u suradnji s JVP Sesvetski Kraljevec, organizira od 28. do 31. kolovoza, od Zagreba do Vodica, biciklistički maraton kojim se, osim spomena na poginule vatrogasce, želi promovirati cikloturizam kroz sve dijelove Hrvatske kroz koje će proći.


Gradske vijesti - 2014.