clanak False

Belgijska predstava Sylvia gostovala na Festivalu svjetskoga kazališta u Hrvatskom narodnom kazalištu

13.10.2020.
Uzbudljiva i atraktivna belgijska predstava, pod naslovom Sylvia, u režiji svestranog umjetnika Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa gostovala je u ponedjeljak, 12. listopada  u okviru Festivala svjetskoga kazališta u Hrvatskome narodnom kazališta u Zagrebu.

Pred punim gledalištem, popunjenim prema epidemiološkim mjerama, zagrebačka je publika imala priliku upoznati se s očaravajućim i duboko emotivnim djelom o slavnoj američkoj književnici Sylviji Plath koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tijekom izvedbe gledatelji su imali priliku na velikom ekranu vidjeti stvaranje filma u realnome vremenu. Predstava je ispraćena dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta ponovno je započeo 27. rujna predstavom Sreća talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona. Festival se nastavio večerašnjom predstavom koje je ujedno i jedno od rijetkih kazališnih gostovanja u Hrvatskoj zbog specifične epidemiološke situacije u cijelom svijetu.

Festival će se nastaviti 30. listopada gostovanjem jednog od najcjenjenijih svjetskih autora Mila Raua s belgijskom predstavom Obitelj koja donosi priču o obitelji koja je 2017. godine počinila samoubojstvo dok motiv nikada nije otkriven. Predstava je svojevrsni eksperiment, izložba svakodnevice te etnološka studija današnjeg intimnog života.

Aktualno