clanak False

Balet zagrebačkog HNK-a prvi puta na festivalu Zagreb Classic

02.07.2018.
Nakon opera Nikola Šubić Zrinjski i Ere s onoga svijeta, koje su s velikim uspjehom i uz izuzetno zanimanje publike izvedene protekle dvije godine na festivalu Zagreb Classic, velika pozornica na Trgu kralja Tomislava prvi će puta ugostiti jednu baletnu predstavu u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. U ponedjeljak, 2.7. s početkom u 21:00 ne propustite "jednu od najpopularnijih predstava zagrebačkoga baleta" - Gospodu Glembajeve!

Jednu od najznačajnijih hrvatskih drama u baletno djelo "preveo" je proslavljeni plesač, ugledni baletni redatelj i uspješni koreograf Leo Mujić, a njegova baletna inačica prema vječnome tekstu Miroslava Krleže s velikim je uspjehom - uz oduševljenje i publike i kritike - premijerno predstavljena na daskama zagrebačkog HNK-a krajem svibnja prošle godine.

Koreografirana na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova, baletna predstava je u međuvremenu doživjela niz zapaženih izvedbi u Zagrebu, kao i u Splitu, a sada izlazi i na ljetne pozornice te će je u samo nekoliko dana vidjeti publike ne samo Zagreba, nego i Pule.U predstavi nastupaju Guilherme Gameiro Alves kao Ignac Glembay, Natalia Kosovac kao Barunica Castelli, Takuya Sumitomo kao Leone Glembay, Rieka Suzuki kao Sestra Angelika, Andrea Schifano kao Puba Fabriczy i ostali članovi ansambla Baleta HNK-a u Zagrebu. Krleža, Glembajevi, balet, glazba, kostimi... - samo su dio razloga zbog kojih nam se u ponedjeljak, 2.7. morate pridružiti pod vedrim nebom, u jedinstvenom ambijentu Trga Kralja Tomislava!
 
PONEDJELJAK, 2.07.2018. u 21:00 sati
Trg kralja Tomislava
Miroslav Krleža - Leo Mujić: GOSPODA GLEMBAJEVI
 
BALET HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU
Koreograf, redatelj, autor libreta i glazbenog izbora: Leo Mujić
Glazba: Ludwig Van Beethoven, Sergej Rahmanjinov
Umjetnički savjetnik: Vlaho Bogišić
Dramaturški suradnik: Ivan Leo Lemo
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinja: Manuela Paladin Šabanović
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
Oblikovatelj zvuka: Svebor Zgurić
Baletna majstorica, asistentica koreografa: Suzana Bačić
Asistentica scenografa: Aleksandra Ana Buković
Asistentica kostimografkinje: Mia Rejc Prajninger
 

Aktualno