clanak False

Bajkovita Snježna kraljica u Trešnji

26.10.2018.
Ovoga vikenda u kazalištu Trešnja možda zaleprša i koja pahulja snijega. Na rasporedu je moderna adaptacija svjetski poznate bajke, Snježna kraljica.Maštovitu i vizualno privlačnu predstavu Snježna kraljica, prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, režirao je jedan od naplodnijih mladih redatelja u Hrvatskoj, Paolo Tišljarić.

U modernoj adaptaciji ove bajke, Tišljarić se posvetio i najsitnijim detaljima: multimedijalnim rješenjima, svjetlosnim elementima, scenskom pokretu, dok je ugledna dramska spisateljica, Lada Kaštelan, maštovito dramatizirala priču koja istovremeno prati mlade i odrasle Gerdu i Kaya.Predstava okuplja gotovo cijeli Trešnjin glumački ansambl, a u naslovnoj ulozi nastupa glumica Senka Bulić. Hoće li ovoga vikenda pasti snijeg u Trešnji, provjerite 27. listopada u 17 sati i 28. listopada u 11 sati, te zakoračite u svijet čarolije i mašte. Predstava je namijenjena starijima od sedam godina.

Snježnu kraljicu igra Senka Bulić, Kaya i Gerdu igraju Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim su ulogama Marijana Mikulić, Tena Jeić Gajski, Tamara Garbajs, Aleksandra Naumov, Jure Radnić, Karla Brbić, Ana Vučak, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota i Paško Vukasović.Scenografkinja je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, glazbu Willem Miličević,  scenski pokret Blaženka Kovač Carić, dok svjetlo oblikuje Vesna Kolarec.

Više o predstavi saznajte putem poveznice.

Aktualno