clanak False

Autobus ponovo do Resnika / Uskoro vozni red i nedjeljom

Hvala gradonačelniku što je brzo reagirao i što je Resnički gaj ponovo povezan s Resnikom. Sada više nećemo prelaziti šest željezničkih kolosjeka do vrtića.
14.04.2014.


Točno u 6,40 sati s autobusnog terminala ZET-a u Sesvetama krenuo je autobus 225 na produženoj i izmijenjenoj trasi preko Resnika do Kozari boka. Prvoj vožnji prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa suradnicima i sugrađanima kojima je ovom izmjenom uvelike olakšana svakodnevica:


Hvala gradonačelniku što je brzo reagirao i što je Resnički gaj ponovo povezan autobusnom linijom s Resnikom. Sada više nećemo prelaziti šest željezničkih kolosjeka kako bismo odveli djecu u vrtić, otišli u crkvu ili kod liječnika
– rekla je gospođa Snježana Drešar koja se u jednoj radio emisiji u kojoj gradonačelnik redovito gostuje i komunicira sa sugrađanima, požalila što je potkraj prošle godine autobusna linija 214 preusmjerena prema City centru i Kozari boku pa su građani koji žive na potezu od pruge Resnik do Slavonske avenije ostali bez javnog prijevoza i bili izloženi svakodnevnoj opasnosti prelaska željezničkog kolosjeka. 


Vijeće GČ Pešćenica - Žitnjak  je napravilo problem. Oni su tražili ukidanje linije i to sada ispravljamo
– komentirao je gradonačelnik Bandić napomenuvši da je ljudski griješiti, ali da je gore od same pogreške inzistiranje na pogrešci. Zahvalio je gospođi Drešar što ga je upozorila na problem, te dodao da će se vrlo brzo riješiti i prometovanje nedjeljom.


Napomenuo je, također, da je Župa Resnik koja obuhvaća okolna naselja što pripadaju gradskim četvrtima Donja Dubrava i Pešćenica Žitnjak stara 800 godina.


  • Po novom, linija 225 Sesvete – Resnik – Kozari Bok prometovat će radnim danom i subotom sljedećom trasom: 


    Smjer A
    : Sesvete – Zagrebačka – Ulica Dubrava – Čulinečka – Resnički Gaj I – Resnički Gaj II – Čulinečka – Resnik II – Resnik I (okretište) – natrag REsnik I – Resnik II – Čulinečka – Industrijska – Servisna – Kozari Bok (stajalište prije rotora, izlaz). 


    Smjer B:
    Kozari Bok (stajalište prije rotora, ulaz) – Radnički put II – Slavonska avenija – Spojna cesta (kod Robnih teminala) – Servisna – Industrijska – Čulinečka – Resnik II – Resnik I (okretište) – natrag REsnik I – Resnik II – Čulinečka – Resnički Gaj II – Resnički Gaj I – Čulinečka – Ulica Dubrava – Zagrebačka – Bjelovarska – Ninska – Sesvete (terminal).

 


Gradske vijesti - 2014.