clanak False

8. međunarodni zagrebački salon autokarikature

Gradonačelnik Bandić otvorio je, u predvorju zgrade Gradske uprave, 8. međunarodni zagrebački salon autokarikature 2014., na temu Oldtajmeri.
05.06.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, u predvorju zgrade Gradske uprave, 8. međunarodni zagrebački salon autokarikature 2014. 

Salon autokarikature održava se u godini 116. obljetnice prvog pojavljivanja automobila u gradu Zagrebu, na temu Oldtajmeri.

Divim se ovim ljudima, ovoj vrsti imaginacije, humoru, ironiji i svemu što karikaturisti posjeduju, istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši se svima koji su doprinijeli da ova, hvale vrijedna izložba ugleda svijetlo dana. 

Na ovogodišnji Salon autokarikature, koji je postao je svojevrrsna tradicija grada Zagreba, pristiglo je 250 karikatura od 146 autora iz 39 zemalja svijeta, a izbor najboljeg rada nije bio nimalo lak.
Prvu, drugu i treću nagradu dobili su autori iz Crne Gore, Grčke i Slovenije, posebno priznanje dobili su karikaturisti iz N.R. Kine i Republike Austrije, a GRAND PRIX nagradu 8. salona za karikaturu Prva ljubav osvojio je hrvatski karikaturist iz Osijeka Roko Idžojtić.
Ove godine kao posebni gosti, Salonu su se pridružili i članovi Oldtimer kluba Zagreb, koji su za ovu prigodu svoje limene ljubimce parkirali ispred zgrade Gradske uprave.

U ime organizatora izložbe, tvrtke HUNA d.o.o., gradonačelniku je na podršci i pokroviteljstvu zahvalio njezin direktor Ivica Palatinuš. Najavio je da će se iduće godine, na 9. međunarodnom zagrebačkom salonu autokarikature, obrađivati temu Ljubav i automobili. Kako je i predložio gradonačelnik, za jesen je najavljena i prva smotra političke karikature na temu Gradonačelnik i njegova Gradska uprava.
Snaga je svakoga čovjeka smijati se na vlastiti račun, naglasio je Palatinuš i obećao kako na smotri neće biti cenzure, a u žiriju će sjediti novinari.


Gradske vijesti - 2014.