clanak False

5. obljetnica Hrvatske komore arhitekata

U povodu obilježavanja 5. obljetnice Hrvatske komore arhitekata gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je sinoć Svečanoj akademiji.
10.10.2014.

 

U povodu obilježavanja 5. obljetnice Hrvatske komore arhitekata zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i glavni pokrovitelj, prisustvovao je sinoć Svečanoj akademiji u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Opatičkoj ulici.


Kao gradonačelnik Grada Zagreba moram istaknuti da sam sretan što sam domaćin i pokrovitelj ovom visokom međunarodnom skupu Hrvatske komore arhitekata koja obilježava 5. obljetnicu samostalnog rada, 16. obljetnicu Komore u modernom smislu te, 136. obljetnicu institucionalnog organiziranja arhitektonske struke u Republici Hrvatskoj.


Gradonačelnik je istaknuo da je to kruna višegodišnjeg zajedničkog rada Grada Zagreba i Hrvatske komore arhitekata na projektima od važnosti za strategiju razvoja Grada i RH, promicanju kvalitete izgrađenog okoliša, održivi razvoj, smanjenju i kontrole onečišćenja, podizanju energetske učinkovitosti, energetskoj obnovi izgrađenog fonda te očuvanja okoliša i povijesne baštine, odnosno jednom riječju sve ono što daje potrebne garancije za kvalitetno upravljanje prostorom, sukladno usvojenim Arhitektonskim politikama RH 2013.-2020. – Nacionalnim smjernicama za vrsnoću i kulturu građenja rekao je gradonačelnik Bandić.

 

Predsjednik Hrvatske komore arhitekata Tomislav Ćurković zahvalio je svim uzvanicima Akademije koji su zaslužni za iskorake komore koje je uspjela učiniti u posljednjih pet godina. Svečana akademija tek je dio bogatih aktivnosti koje je Hrvatska komora arhitekata organizirala u partnerstvu s Veleposlanstvom kraljevine Danske, Glipotekom HAZU, Danskom agencijom za kulturu, Udruženjem arhitekata Danske, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, te pokroviteljem ovog skupa Gradom Zagrebom i gradonačelnikom Milanom Bandićem.

 


Nakon Svečane akademije, gradonačelnik se pridružio i svečanom prijemu organiziranom u palači Dverce.


Gradske vijesti - 2014.