clanak False

44. Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ)

05.03.2020.
Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).  44. Susret kazališnih amatera Zagreba održat će se od 14. do 27. ožujka 2020. u Centru KNAP, Ivanićgradska 41 a, Zagreb. SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za  Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). 24. FZKA održavat će se 28. i 29. ožujka 2020. u Kazalištu KNAP.

Centar Knap već 44. godinu organizira ovaj  značajni događaj za kazališni amaterizam,  a ove godine odlučili  su obogatiti program  s nekoliko noviteta,  sve u svrhu podizanja vidljivosti  zagrebačke amaterske kazališne scene.   Na 44. Skaz-u prijavljene su ukupno 33 predstave različitih tematika, propitivanja, autorskih istraživanje i umjetničkih estetika, a u njima ćemo od ove godine moći uživati u dva djela programa.

44. Skaz otvara jedan od ovogodišnjih programskih noviteta, Mali Skaz, koji će tijekom prvog vikenda biti posvećen dječjim grupama. Tako će nam se na Malom Skaz-u prvo  predstaviti nekoliko doista zanimljivih naslova.  U subotu predstavljaju se dva Dramska studija Dječjeg kazališta Dubrava, s predstavama Gulliver- prema motivima Gulliverovih putovanja , redateljice Davorine Bakuta i  Dječju igra u 6 slika, prema igrokazu Grigora Viteza Plavi snijeg,  redateljice Iva Lehunšek Panić

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (60. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan u Vodicama od 22. do 24. svibnja i od 29. do 31. svibnja 2020.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Raspored predstava na poveznici ovdje.

Aktualno