clanak False

Zatvoreni VII. "Gumbekovi dani"

Zagrebački gradonačelnik zatvorio je sinoć Međunarodni festival cabareta, VII. Gumbekove dane, uručivši nagrade ovogodišnjim laureatima.
02.04.2014.

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zatvorio je sinoć Međunarodni festival cabareta, sedme po redu Gumbekove dane, uručivši nagrade ovogodišnjim laureatima.


Ne znam jesam li sretniji ovdje ili ljeti na Opatovini, zapitao se gradonačelnik, dodavši da je ponosan što može podržati ovaj kulturni projekt, što se od 20. ožujka održavao u Histrionskom domu u Ilici sa sudjelovanjem najboljih cabareta Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Zahvaljujući gradonačelniku na potpori, ravnatelj Histriona Zlatka Viteza rekao je da je zlatno doba zagrebačkog cabareta bilo u prvih 40 godina prošlog stoljeća te da se danas kabaretskim žanrom bave rijetki entuzijasti.

 

Nakon projekcije filma Dobro došli u Zagreb gospodine Cabaret Igora Mrduljaša i Tahira Mujičića, zagrebački gradonačelnik, kao Zlatni Histrion, najboljima je uručio nagrade ovogodišnjeg Festivala.

 

Ocjenjivački sud VII. Gumbekovih dana, Branka Cvitković, Tomislav Kurelec, Branko Babac i Mehmed Aganović nagradu za najbolju mušku ulogu dodijelio je Davoru Svedružiću, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Sunčani Zelenika Konjević. Nagradu za najbolju predstavu dobio je Teatar Exit za Njuške CJ Johnsona u režiji Matka Raguža, a glavnu nagradu za doprinos oživljavanju cabareta u Hrvatskoj zaslužio je Nino Škrabe. Također odlukom žirija, dodijeljena je i specijalna nagrada, za najbolju scenografiju na Festivalu, kćeri Mladena Crnobrnje - Gumbeka, Marti Crnobrnji.


Gradske vijesti - 2014.