clanak False

WRC Croatia Rally 2021

19.04.2021.
U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza od 22. do 25. travnja 2021. godine na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba, po prvi put, održat će se Svjetsko prvenstvo u reliju - WRC Croatia Rally 2021.
 
Organizacijom ovog spektakla u iznimno teškim uvjetima pokazat ćemo da je Hrvatska odgovoran partner najvećim svjetskim priredbama. Uz snažnu podršku prvenstveno Grada Zagreba i ostalih jedinica lokalne samouprave, hrvatske policije, vatrogasaca i drugih institucija te naravno brojnih hrvatskih automobilističkih klubova spremni smo za završni korak same organizacije. Upravo je u travnju 1906., prije 115 godina osnovan Prvi hrvatski automobilni klub – prethodnik Hrvatskog auto i karting saveza te ćemo tu veliku obljetnicu obilježiti tijekom utrke WRC-a. Dolazak u Hrvatsku najavili su najvažniji ljudi svjetskog sporta predvođeni predsjednikom FIA-e Jeanom Todtom, a Hrvatsku očekuje nevjerojatna medijska promocija na svjetskoj razini jer s događaja izvještavaju stotine najjačih svjetskih medija, istaknuo je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora Croatia Rallyja Davorin Štetner.
 
Ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati čak sedam predstavnika. Hrvatska etapa Svjetskog prvenstva u reliju karakteristična je jer se radi o prvom potpuno asfaltnom reliju ove sezone, a brojne promjene asfaltne podloge iziskivat će od ekipa prilagodbu podešenja vozila i pronalazak optimalnih guma.
 
Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu u prodaji. WRC iz Hrvatske prenosit će se live u više od 150 zemalja širom svijeta. Sportski spektakl bit će dostupan i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima - u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa. Live prijenos svih etapa moguće je gledati na: https://www.wrc.com/en/news/2021/wrcplus/live-stream-schedule-croatia-rally/

Sve informacije o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally i Instagramu - Croatia Rally.
 
World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost. Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta.
 

Aktualnosti