clanak False

Snježna kraljica - 3. i 6. siječnja 2021.

31.12.2020.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati 3. i 6. siječnja bez gledatelja i gostiju, a sukladnopravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.


Na sljemenskom Crvenom spustu najbolje svjetske slalomašice po 15. put borit će se za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice. Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju, 3. siječnja 2021., s početkom prve vožnje u 12.30 i druge u 16.00 sati. Najbolji slalomaši sljemenskom stazom će se 12. put spustiti u srijedu, 6. siječnja 2021., i to sa startom prve vožnje u 12.15, a druge u 15.30 sati. Iako ih neće moći dočekati u cilju, ljubitelje skijanja i dalje će moći bodriti i pratiti najbolje svjetske skijašice i skijaše na Sljemenu putem prijenosa na HRT2.


Sljemenske utrke već godinama bilježe jednu od najvećih gledanosti među utrkama FIS Svjetskog skijaškog kupa, a u 2020. ženska sljemenska utrka najgledanija je od svih utrka FIS Svjetskoga kupa po TV gledanosti uživo, dok je muška utrka bila 4. najgledanija, iza Kitzbühela, Adelbodena i Wengena. Na ponos organizatora i svih uključenih u organizaciju i potporu Snježnoj kraljici je podatak da su u prošloj sezoni 2019./2020., ženska i muška sljemenska utrka slaloma ostvarile najveću međunarodnu TV gledanost uživo po mjestu održavanja („venue“) po danu, u konkurenciji svih utrka FIS Svjetskoga kupa! Budući da će zbog pandemije ljubitelji skijanja više vremena provesti u svojim domovima, očekuje se da će ove sezone gledanost Snježne kraljice uživo biti još i veća.


Svake godine oba slaloma u izravnom prijenosu uživo emitiraju renomirane TV postaje u više od 20 zemalja, dok snimke, vijesti i reportaže obilaze još 50-ak zemalja svijeta. Interes stranih TV postaja za prijenos ovosezonskih utrka i dalje je izniman, zahvaljujući čemu će slika sa Sljemena ponovno obići svijet te promovirati Zagreb kao destinaciju, a hrvatski sport i sportaše globalno, pridonoseći već moćnom sportskom brendu Republike Hrvatske.


Aktualnosti