clanak False

Hrvački turnir Grand Prix Zagreb Open 2021.

13.01.2021.

U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW) 16. i 17. siječnja 2021. g. u Zagrebu održava se međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore - UWW Grand Prix Zagreb Open 2021. Na osmom po redu turniru nastupit će više od 200 svjetskih hrvačkih imena iz preko 19 zemalja, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Ivan Lizatović, Luka Prihistal, Celiček Domagoj, Kristijan Šimatić, Luka Malobabić, Marko Nikolić, Božo Starčević, Pavel Puklavec, Antonio Kamenjašević, Filip Šačić, Antun Borčić, Vjekoslav Luburić, Ivan Huklek, Filip Smetko, Matej Mandić, Ivan Ratković, Emil Osmanagić, Nikola Conar.

Natjecanje se održava u Domu sportova te je zbog korona virusa zatvoreno za gledatelje. Zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen livestream svih borbi na web stranici turnira: http://gpzagrebopen.com/ te na stranicama svjetske hrvačke organizacije – United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org/

Ponosan sam da je Grad Zagreb još jednom centar svjetskog hrvanja u ovo vrijeme pandemije što pokazuje da ulijevamo povjerenje te da je grad Zagreb sigurna destinacija. Pred nama je osmo po redu natjecanje UWW Grand Prix Zagreb Open, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Nakon pojedinačnog Svjetskog kupa u Beogradu ovo je prvo natjecanje na kojem će najbolji svjetski hrvači odmjeriti snage te je izvrsna uvertira za prvenstvo Europe te kvalifikacijske turnire za OI igre, rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba.

Turnir Grand Prix Zagreb Open uvršten je u kalendar Svjetske hrvačke federacije za 2021. godinu kao jedan od najjačih turnira svijeta.


 


Aktualnosti