clanak False

Održan prvi transnacionalni sastanak u sklopu europskog projekta - Work for a cause, serve for sport

31.03.2021.
Gradski ured za sport i mlade na online platformi Teams održao je prvi transnacionalni sastanak u sklopu projekta  „Work for a cause, serve for sport“, sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, područje Sport.

Nakon inicijalnog predstavljanja zemalja koje sudjeluju u projektu, koordinator projekta – Gradski ured za sport i mlade predstavio je glavne i specifične ciljeve te aktivnosti koje će se provoditi tijekom sljedeće dvije godine.

Neke od najvažnijih projektnih aktivnosti bit će istraživanje o volonterskim aktivnostima u području sporta, izrada tri vrste edukacijskih modula za obuku i pripremu velikog broja volontera za sudjelovanje u organizaciji sportskih događanja, izrada smjernica i priručnika za volontiranje u sportu te izrada sportske volonterske baze koja će sadržavati sve potrebne informacije o educiranim volonterima u sportu.

Glavni cilj “ Work for a cause, serve for sport” je educirati volontere za sudjelovanje u organizaciji nacionalnih i mđunarodnih sportskih događanja čime će se doprijeniti povećanju broja volontera općenito, a posebice volontera osposobljenih za podršku u organizaciji sportskih događanja/natjecanja za osobe sa i bez invaliditeta.
 
Partneri Grada Zagreba dolaze iz četiri europske zemlje, a to su: Grčka (The Social Innovation and Cohesion Institute), Italija (Gea Societa' Cooperativa Sociale), Španjolska (Općina Almussafes) i Slovenija (Društvo za razvijanje prostovoljnjega dela Novo mesto i Europska sveučilišna sportska organizacija – EUSA).
 

Aktualnosti