clanak False

Vladimir Samsonov i Petra Petek pobjednici Zagreb Opena

05.10.2020.

Foto: Hrvatsko stolnoteniski savez/Facebook

Vladimir Samsonov i Petra Petek pobjednici su ovogodišnjeg Zagreb Opena koji se održavao od 1. do 2. listopada u Domu sportova. U muškoj konkurenciji Samsonov je u polufinalu s 3:0 bio bolji od Tomislava Kolareka, dok se Frane Kojić pomučio s Lorenzom Lupulescuom. U finalu, manje više očekivano, susreli su se prvi i drugi nositelj. Hrvatski reprezentativac Kojić je bolje otvorio, osvojio prvi set, ali na kraju je na tome i ostalo.

Svakako pohvalno da je Hrvatski stolnoteniski savez odlučio organizirati turnir. Ove godine zbog pandemije koronavirusa nema baš turnira, ali mi u Europi ipak se moramo pokrenuti i nešto raditi. Je, treba paziti i slušati uputstva nadležnih osoba, ali ako postoji mogućnost bilo bi lijepo da krenemo igrati turnire, organizirati natjecanja. Tenis je pokazao da se ipak mogu organizirati međunarodni turniri, kao i neki drugi sportovi, zašto tim putem ne bi i stolni tenis, istaknuo je Samsonov, koji je pet puta osvajao ovaj turnir.

Kod djevojaka, titula je otišla u ruke Petre Petek koja je u finalu igrala s Rumunjkom Taniom Plaian. Inače, Rumunjka je lani po renkingu bila treća juniorka svijeta, u 2018. je bila viceprvakinja Europe u juniorskoj konkurenciji, a dan ranije je osvojila U-21 turnir.

Kad sam dolazila, nisam očekivala previše, još kad sam nakon prolaska skupine vidjela ždrijeb nisam bila oduševljena. Najviše me zabrinjavala Han Vukelja, s kojom rijetko igram, ali relativno sam glatko dobila taj susret. Kad sam je pobijedila, vjerovala sam da mogu do kraja. Težak meč bio je i u polufinalu, od bivše klupske suigračice Malobabić, gubila sam 2:0, a poznato je da što meč ide kraju "lovac" uvijke igra bolje. Nakon te pobjede sam dobila još veća krila. U finalu sam povela 2:0, no nakon toga sam stala, uvukao se nekakav strah. No, pobijedila sam strah te na kraju i Rumunjku, ovo mi je definitivno najveći trofej u karijeri, istaknula je Petek.


U konkurenciji do 21 godine dan ranije titulu su osvojili naš Ivor Ban i već spomenuta Tania Plaian.


Aktualnosti