clanak False

Svjetski dan radne terapije u Centru za rehabilitaciju Silver

28.10.2022.
Povodom Svjetskog dana radne terapije, Centar za rehabilitaciju Silver je u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, 27. listopada organizirao online predavanje pod nazivom „Najnovija saznanja i rad u području senzorne integracije u svijetu i Centru za rehabilitaciju Silver“.

Tom su prilikom stručnjaci Centra predstavili  najnovija istraživanja i napredak u globalnoj zacrtanoj ASI2020 viziji za poticanje obrazovanja i prakse koja koristi Ayres senzorno integracijsku teoriju, procjenu i intervenciju, program rane razvojne podrške u Centru Silver, rezultate praćenje utjecaja svakodnevnog rada roditelja kroz savjete i strategije u svakodnevnim okupacijama, kao i istraživanja o utjecaju pasa pomagača na djecu s teškoćama u razvoju.

Interes stručne javnosti za predavanje je bio izvanredan, što pokazuje brojka od gotovo 400 prijavljenih stručnjaka ne samo iz Hrvatske, već i Bosne i Hercegovine i Srbije. Predavanje se odvijalo putem Zoom platforme i prijenosa uživo putem Facebook live-a.


 

Aktualno