clanak False

77 godina Ustanove URIHO: Pročelnici Vidović dodijeljena Povelja "Ivančica"

07.12.2023.
Izložbom i revijom proizvodnog programa kao i dodjelom priznanja i Povelje „Ivančica“ zaslužnim institucijama i osobama, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma svečano je obilježen 77. rođendan URIHO-a i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Čestitajući Ustanovi 77. rođendan, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom mr.sc. Lora Vidović, ujedno i dobitnica Povelje „Ivančica“, u ime svih dobitnika i dobitnica je zahvalila na vrijednom priznanju te kazala: „URIHO predstavlja uzor drugim institucijama i organizacijama u kojima su zaposlene osobe s invaliditetom i zato sam ponosna na Povelju “Ivančica” koju s velikom radošću primam. Zahvaljujem svim djelatnicima i djelatnicama, a posebice sindikatima na čiji prijedlog mi je priznanje i dodijeljeno.“

Pročelnica je podsjetila kako su kolektivni pregovori otpočeli svega nekoliko mjeseci nakon što je preuzela tu dužnost: „Početak nije bio nimalo lak; naprotiv, bilo je i onih koji na posao pred nama nisu gledali s optimizmom jer smo pregovore pokrenuli nakon punih 20 godina. Četiri mjeseca smo se sastajali, razgovarali i pregovarali, ali uvijek svi za istim stolom, s istim ciljem. Postupak smo uspješno okončali i kroz unaprjeđenje osnovne plaće koja, na razini ustanove, raste za 22% kao i drugih materijalnih prava, postigli i zajednički cilj. Pred Ustanovom su novi projekti i planovi i uvjerena sam da ćemo i nadalje surađivati na zadovoljstvo i Uriha i Grada.", zaključila je pročelnica.   

Aktualno