clanak False

Pripremljeni prvi obroci u Urihovom restoranu Sunce

10.11.2023.
Prvi gableci za radnike i radnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO) pripremljeni su danas u Držićevoj ulici, jednoj od lokacija na kojima Ustanova posluje. Restoran, koji je u potpunosti prilagođen  za rad osoba s invaliditetom, kao i za goste i gošće s invaliditetom, obišle su danas, u pratnji ravnateljice Uriha Sanje Major,  pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom  mr. sc. Lora Vidović i pomoćnica pročelnice Marinka Bakula Anđelić.
 
„Posebno raduje činjenica da je u  prvom inkulzivnom restoranu zaposleno pet djelatnika, među kojima i dvije osobe s invaliditetom, a projekt se razvija i dalje s ciljem otvaranja restorana i vanjskim korsnicima.“, kazala je prilikom obilaska pročelnica Vidović.
 
Restoran, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo cca 690. 000 eura, smješten je na iznimno frekventnoj lokaciji u blizini autobusnog kolodvora i poslovne zone, a pored otvaranja vanjskim korisnicima u planu je i usluga cateringa, kao i iznajmljivanja prostora za održavanje prigodnih proslava i domjenaka kako bi Ustanova ostvarila dodatne prihode i dodatno zaposlila osobe s invaliditetom.
 
Sve do rujna ove godine u restoranu se provodio „Program aktivacije osoba s invaliditetom za profesionalni razvoj u sektoru turizma i ugostiteljstva“, financiran sredstvima EU, kojim su se osposobljavanja osobe s invaliditetom za mjesto pomoćnog kuhara/ice.

Aktualno