clanak False

Sandra Perković pobjednica 70. jubilarnog Hanžeka

16.09.2020.

Sandra Perković deveti je put pobijedila u bacanju diska na  70. jubilarnom Hanžekovićevom memorijalu. Čestitke na ostvarenom rezultati i pbjednički pehar Sandri je uručio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Najbolja hrvatska sportašica u drugoj seriji je bacila vrlo dobrih 64.67 metara i uvjerljivo slavila ispred olimpijske doprvakinje iz Rio de Janeira Meline Robert-Michon (60.56).

“Jako sam zadovoljna natjecanjem, jako sam zadovoljna rezultatom, jako sam zadovoljna gledateljima, i jako sam zadovoljna što je ova sezona, koja je počela loše, na kraju dobro završila. Nadam se da ćemo sljedeće godine, kad cijela ova situacija s koronom prođe, opet imati pun stadion Mladosti. Ovo mi je prvo natjecanje nakon dugo vremena i rezultat je realan. Rekla sam da bi 65 metara bilo super, ovo je bilo malo kraće, ali to je OK”, rekla je dvostruka olimpijska pobjednica.

Na 1500 metara je s odličnih 3:32.17 pobijedio Australac Stewart McSweyn, dok su svi ostali sudionici utrke postavili osobne ili ovosezonske rekorde, uključujući i naše atletičare Dinu Bošnjaka (3:42.94) i Daniela Ivančića (3:50.17).

Na 800 metara je pobijedio Daniel Rowden, koji je s 1:44.09 bio za svega stotinku sekunde sporiji od rekorda mitinga Nijela Amosa. U natjecanju skakačica u dalj zablistala je Šveđanka Khaddi Sagnia, koja je u posljednjoj seriji sa 6.92 doskočila do trećeg mjesta svjetske ljestvice daljašica.

Wilhem Belocian pobjednik je na 110 metara s preponama. Francuski preponaš je u izjednačenoj utrci pobijedio s 13.32, ispred Amerikanca Freddiea Crittendenta (13.34). Treći je bio Belgijac Michael Obasuyi (13.57).
 
Svjetski prvak u bacanju diska Daniel Stahl potvrdio je svoju dominaciju u ovoj disciplini. Stahl je u drugoj seriji bacio disk 68.87 i tako srušio dvije godine star rekord svjetskog doprvaka Fedricka Dacresa (68.17). Odličnu konkurenciju Stahl je imao u europskom prvaku Andriusu Guđiusu, koji je sa 68.22 također bio bolji od dosadašnjeg rekorda mitinga.

“Odlično natjecanje i odličan dvoboj s Gudžiusom. Moj je rezultat također jako dobar, zadovoljan sam njime.  Ova cijela sezona je za mene jako dobra i stvarno sam jako sretan”, rekao je Stahl.

Svi gledatelji na tribinama podigli su velika srca, a na velikom ekranu se vrtjela poruka „Zagreb – city of million hearts!” Poruka je to prijateljstva i podrške sportu koju je Zagreb uputio svijetu s mitinga koji se ove godine održao u otežanim uvjetima zbog pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske.

Televizijska slika s mitinga prenosila se u 104 zemlje na šest kontinenata.

Aktualnosti