clanak False

Projekt Tigar

06.10.2022.
Ustanove grada Zagreba, Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom-Zagreb“ i Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“-Spomen dom Tigrovi u Rakitju, provode Projekt Tigar. Ciljevi projekta su psihosocijalna podrška i osnaživanje djece i mladih s višestrukim teškoćama i veterana međusobnim povezivanjem kroz zajedničko stvaranje i umjetničke akcije, djelovanje na stereotipe te razvoj i širenje mreže osobnih odnosa i transdisciplinarne suradnje. Projektna ideja je nastala prilikom susreta bivših suboraca Đure Đurića i Dražena Viljušića-danas zaposlenika „Malog doma-Zagreb“, a autorica projekta je Margareta Vidmar, također djelatnica ustanove.

Reciklažnom tehnikom oblikovana je skulptura tigra u prirodnoj veličini koji će na inicijativu autora ili na poziv, boraviti u različitim gradskim prostorima otvarajući mogućnosti za komunikaciju i interakciju sa zajednicom te tako razvijati svoj identitet.

U akciji Projekt Tigar: Nevidljivost, 4. listopada 2022., tigar se privremeno „nastanio“ u Ministarstvu hrvatskih branitelja kojom prilikom je predstavljen projekt, prikazana izložba stvaralačkog procesa i održana likovna radionica. Uz djecu, branitelje, roditelje, volontere i terapeute, akciji su se pridružili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i drugi gosti.

Više informacija o provedenoj akciji dostupno je na  poveznici.






 

Aktualno