clanak False

PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA „MULTIMODALNI PRISTUP INTERAKCIJI I KOMUNIKACIJI OSOBA SA SENZORIČKIM I DRUGIM UTJECAJNIM/VIŠESTRUKIM TEŠKOĆAMA“

11.04.2022.
PREDSTAVLJANJE PRIRUČNIKA „MULTIMODALNI PRISTUP INTERAKCIJI I KOMUNIKACIJI OSOBA SA SENZORIČKIM I DRUGIM UTJECAJNIM/VIŠESTRUKIM TEŠKOĆAMA“
 
Dnevni centar „Mali dom-Zagreb“, organizirao je dana 11. travnja 2022. predstavljanje  priručnika pod nazivom „Multimodalni pristup interakciji i komunikaciji osoba sa senzoričkim i drugim utjecajnim/višestrukim teškoćama“ autorice Martine Celizić, rehabilitatorice s dugogodišnjim iskustvom rada u Dnevnom centru „Mali dom-Zagreb“.
 
Priručnik je značajan jer daje pregled pristupa i strategija koje, s obzirom na ciljanu populaciju i iskustvo autora, imaju najveći značaj u interakciji i komunikaciji osoba sa senzoričkim i drugim utjecajnim/višestrukim teškoćama.
Namijenjen je stručnjacima raznih profila (edukacijski rehabilitatori, radni terapeuti, fizioterapeuti, socijalni radnici…),  koji se suočavaju s izazovima prepoznavanja komunikacijskih pokušaja i odabira primjerenih komunikacijskih strategija.
Okvir je djelovanja stručnjaka na području poticanja komunikacije te je odraz dugogodišnjeg rada, iskustva i iznalaženja najučinkovitijih metoda komunikacije s navedenom populacijom.
 
Dnevni centar „Mali dom-Zagreb“ je ustanova socijalne skrbi, čiji je osnivač Grad Zagreb, otvorena u svibnju 2009. godine. Djeluje kao jedinstvena ustanova u ovom dijelu Europe za djecu s višestrukim teškoćama (od 0 do 21. godine). Pruža usluge procjene i savjetovanja, rane razvojne podrške, dnevnog programa te educira stručnjake putem Edukacijskog centra. Kontinuirano razvija programe i uvodi nove metode i kvalitetnu rehabilitaciju u području skrbi za djecu s višestrukim teškoćama u kombinaciji sa oštećenjem vida. Otprilike u sve programe ustanove godišnje je uključeno oko 400 korisnika.


 

Aktualno