clanak False

Posjet Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

Gradonačelnik Bandić posjetio je Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je razgovarao s ravnateljem Osmanom Kadićem o problemima Klinike.

27.03.2014.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je razgovarao s ravnateljem Osmanom Kadićem i njegovim kolegama, predstojnicima odjela, o problemima Klinike. 

Grad Zagreb je, pored svih svojih problema u zdravstvu, spreman partnerski, sukladno jednom korektnom dogovoru sudjelovati i participirati u svim projektima koji će poboljšati uvjete rada medicinskih djelatnika i omogućiti bolji tretman malih pacijenata ne samo Zagreba, već i cijele Hrvatske. To je naša obaveza i naš imperativ i tako će biti dok sam ja gradonačelnik Grada Zagreba, rekao je gradonačelnik nakon sastanka. 

Kako je objasnila pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum, na sastanku su konstatirali da je najveći problem nedostatak prostora u kojem će raditi vrhunski stručnjaci, i gdje će najmlađi imati veći komfor te više biti sa svojim roditeljima.
Složili smo se da će Grad u narednih nekoliko dana naći adekvatan prostor za fizikalnu rehabilitaciju, koji bi trebao biti što bliže bolnici, s parkingom i u prizemlju, te da ga što prije stavimo u funkciju, dodala je pročelnica Šitum. 

S obzirom na vrlo loše stanje Odjela za onkologiju, u planu je njegova nadogradnja, a Grad Zagreb je spreman uključiti se i pomoći. Nakon što ravnatelj Kadić završi razgovore s resornim Ministarstvom i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, i kada budemo imali konkretne informacije o tome kolika je to investicija, opet ćemo se sastati, objasnila je pročelnica Šitum. 

Osim nedostatka prostora, Bolnica ima probleme i sa infrastrukturom, te neadekvatnom klimatizacijom, a Grad je obećao pomoći u rješavanju i tih problema. 

Ravnatelj Kadić posebno je istaknuo važnost Bolnice u zagrebačkim i hrvatskim okvirima, te dodao da je zato razumljiva briga za ovu Bolnicu, koja nije izostala ni proteklih godina. 

Uz gradonačelnika i pročelnicu Šitum, sastanku su prisustvovali njegova zamjenica Vesna Kusin, zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Gzim Redžepi, pročelnica Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Jasminka Lukač i pomoćnik pročelnice Ureda za zdravstvo dr. Slavko Antolić.  Od strane Bolnice, osim ravnatelja, na sastanku su bili Predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. Sanja Kolaček, voditeljica Odjela za onkologiju prof. dr. Jasminka Stepan, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju prof. dr. Božidar Župančić i pročelnik Zavoda za ortopediju dr. Davor Boić.


Gradske vijesti - 2014.