clanak False

Posjet devetogodišnjem Nikoli

U KBC-u Šalata gradonačelnik Milan Bandić posjetio je dječaka Nikolu Liseca koji boluje od spinalne mišićne atrofije i oporavlja se nakon operacije.
26.03.2014.

U Klinici za ortopediju KBC-a Šalata zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je devetogodišnjeg dječaka Nikolu Liseca koji boluje od spinalne mišićne atrofije i oporavlja se nakon operacije. 

Mali Nikola i gradonačelnik Bandić su se upoznali prošlo ljeto na Jarunu, na otvaranju novoizgrađenog odmarališta za osobe s invaliditetom gdje je Nikola sve prisutne osvojio recitacijom pjesme koju je sam napisao. 

Moj Nikola je poželio da ga tijekom oporavka posjeti gradonačelnik, kojem i ovim putem zahvaljujem na pomoći i podršci koju pruža Društvu distrofičara Zagreb, rekla je Ana Lisec, Nikolina majka, objasnivši kako je operacija prošla u redu, bez komplikacija i da sutra idu kući na oporavak. 

Želim ti da budeš dobro i da se što prije oporaviš, rekao je gradonačelnik uz obećanje da će ga za desetak dana posjetiti u njegovom domu i da će zajedno otići do Fontana. Također, gradonačelnik je obećao pokloniti mu igraću konzolu Playstation 4, čemu se dječak posebno razveselio.
Učiteljica je rekla da će skupiti cijeli razred i doći mi u posjetu pa ćemo svi zajedno igrati Playstation

Osim što kao i njegovi vršnjaci voli video igre, mobitele i ostalu tehniku, Nikola odlično priča viceve i aktivan je u radu Društva distrofičara, koliko mu školske obaveze dopuštaju. 

Na kraju susreta maleni je uspio sve nasmijati kad je na gradonačelnikovo pitanje ima li savjet kako da radi bolje odgovorio: Kud' ćeš bolje!, ali i da bi volio da su bolnice ljepše uređene.


Gradske vijesti - 2014.