clanak False

Otvorenje izložbe "Prostor.Informacije.Istraživanja" u ZgForumu

19.04.2017.

 

       

slika 1                                                           slika 2                                                          slika 3

 

U četvrtak, 18. prosinca u 18 sati, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek otvorila je izložbu „Prostor.Informacije.Istraživanja.“ u ZgForumu, prostoru Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada za komunikaciju sa stručnom i širom javnosti. Zamjenica gradonačelnika je istaknula važnost praćenja stanja i istraživanja trendova u planiranju razvoja grada, kao i značaj ZgForuma u komunikaciji gradske uprave i javnosti. Uz zamjenicu gradonačelnika, uzvanicima su se obratili i Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada i Boris Koružnjak, dekan Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su govorili o sadržaju izložbe i značaju suradnje gradske uprave s akademskom zajednicom. Otvorenje izložbe bila je prilika i za kratku retrospektivu događanja u ZgForumu, koji u prosincu bilježi tri godine uspješnog i kvalitetnog rada. Događanju je prisustvovalo stotinjak uzvanika iz gradske uprave, gradske skupštine, akademske zajednice, nevladinih udruga, privatnog sektora i drugih područja.

 

Praćenje stanja i istraživanje prostornih pojava i trendova temelj je za izradu ZagrebPlana i drugih strategija, planova i projekata. Izložba je presjek petogodišnjeg rada Odjela za prostorne informacije i istraživanja Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba u tom području. Prikazani projekti i aktivnosti rezultat su rada djelatnika Odjela i Ureda, kao i suradnje s istaknutim znanstvenicima i stručnjacima iz drugih institucija i tvrtki. Izložba je organizirana u nekoliko tematskih cjelina – osnovne podloge, korištenje i namjena prostora, geostatistika, planiranje, zagrebačka infrastruktura prostornih podataka, mreže i studije, suradnja sa Sveučilištem.

 

link na brošuru izložbe