clanak False

Otvorenje izložbe natječajnih radova za izradu idejnog rješenja uređenja parka i izgradnju crkve Blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici

19.04.2017.

 

slika 1                                                                  slika 2                                                                   slika 3


21. svibnja 2013. u 12 sati u prostoru ZgForuma, prostoru Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u kojem građani i struka prepoznaju svoje mjesto u participaciji pri stvaranju i donošenju odluka o uređivanju javnih prostora i sadržaja grada, ali i u participaciji pri kreiranju i donošenju važnih gradskih dokumenata, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu natječajnih radova za uređenje parka i izgradnju crkve Blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici.


Na natječaj koji je Ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom raspisao na sam „Stepinčev dan“, 10. veljače pristiglo je devet radova i svi su prema Pravilniku o natječajima s područja arhitekture i urbanizma prikazani na izložbi.


Pozvane natjecatelje i ostale prisutne pozdravila je Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada i istaknula da je cilj natječaja bio ne samo istražiti optimalnu mikrolokaciju župne crkve unutar sjeveroistočnog dijela parka i osmisliti arhitektonsko rješenje, već i predložiti uređenje parkovne površine, osmisliti „tematski park“.

Dekan Arhitektonskog fakulteta, prof. Boris Koružnjak kao predsjednik Ocjenjivačkog suda dao je osnovne informacije o natječaju, nagrađenim radovima i natjecateljima.


Mons. Mijo Gorski, biskup zagrebački i savjetnik ocjenjivačkom sudu kratko se osvrnuo na značaj buduće crkve imena Blaženog Alojzija Stepinca za istoimenu župu i zagrebačku nadbiskupiju.


Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je urbanističko-arhitektonski natječaj uređenja crkve i parka na Trnjanskoj Savici doprinos uređenju javnog prostora Savice, a Crkva Bl. Alojzija Stepinca, koja po značenju nadilazi „lokalno“ približava Savicu Gradu i ljudima u puno širem smislu. „Realizacija crkve na Trnjanskoj Savici u Zagrebu je prioritet Grada i vjerujem u uspješan i operativan završetak ovih odabranih i nagrađenih radova crkve i parka te u prisutnost sviju nas na njihovom otvorenju i posvećenju“ - istaknuo je gradonačelnik i otvorio izložbu i razgovor natjecatelja s Ocjenjivačkim sudom.

Izložba ostaje otvorena do 28.05.2013. Može se pogledati u ZgForumu, Gajeva 27, radnim danom od 13 do 18 sati, subotom od 10 do 13 sati.

 

pozivnica

 

press release