clanak False

Otvoren ZgForum

15.12.2011.

 

Kao kruna velikog truda uloženog u što protočniju i učinkovitiju suradnju s građanstvom, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada 15.12.2011. u 19 sati otvorio je novi prostor, ZgForum, u kojem će se odvijati cijeli niz aktivnosti namijenjenih komunikaciji s javnošću: organiziranje i moderiranje platformi za rasprave, razgovori sa građanima te važnim pojedincima i skupinama, predstavljanje projekata, radionice, predavanja, izložbe i slično. Do sada su aktivnosti Odjela za prezentaciju projekata održavane u Info-punktu, tramvaju postavljenom ispred Tehničkog muzeja u Savskoj cesti u Zagrebu. Ta je lokacija bila nedostatna za planirane aktivnosti ZgForuma.

ZgForum je kao uzore imao munchenski Plantreff i bečki Planungswerkstatt, mjesta na kojima gradska uprava direktno i bez posrednika komunicira s građanstvom. Takvu smo komunikaciju zamislili i u ZgForumu.

U lipnju ove godine, našem je Uredu za potrebe aktivnosti ZgForuma na korištenje dodijeljen prostor u Gajevoj 27. Autorica idejnog rješenja ZgForuma je naša djelatnica, arhitektica Ana Magdić. Ana je interijer projektirala koristeći jednostavnu geometriju i bijelu boju sa ponekim akcentom, čime se sadržaj izmjenjivog izložbenog materijala stavlja u prvi plan. Tako ovaj diskretni i nenametljivi a opet arhitektonski izražajan prostor može poslužiti kao mjesto za najrazličitija događanja.

Povodom otvorenja prostora Ured je priredio izložbu čija je glavna tema razvoj i realizacija ideje i vizualnog identiteta ZgForuma. Izložba je postavljena u prizemlju ZgForuma, a na polukatu i na katu posjetioci mogu pogledati i druge plakate, na kojima su slikovito prikazani osnovni podaci o Gradu Zagrebu i o našem Uredu, te osnovni strateški ciljevi Strategije razvoja Grada Zagreba – ZagrebPlana. Uz izložbu izdali smo i brošuru, djelomično tiskanu i na Brailleovom pismu, koju možete pogledati ovdje.

Na otvorenju su govorili predsjednik Partnerskog vijeća Grada Zagreba prof. dr. sc. Mladen Vedriš, akademik prof. dr. sc. Velimir Neidhardt, Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić-Bruvo i konačno gradonačelnik Grada Zagreba, g Milan Bandić, koji je prostor i izložbu simboličkim podizanjem roloa "otvorio" prema ulici, odnosno prema javnosti. Pozivamo vas da posjetite ZgForum, koji je otvoren radnim danom od 13 do 18 sati, i subotom od 10 do 13.

Slika 1, slika 2, slika 3, slika 4, slika 5, slika 6, slika 7

 

najavni plakat