clanak False

Otvorenje izložbe Nova gradska knjižnica u Zagrebu

20.02.2013.


Izložba Nova gradska knjižnica u Zagrebu otvorena je danas u ZgForumu. Ona je rezultat suradnje Knjižnica Grada Zagreba i Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, a kao logičan nastavak ovog događanja predviđen je okrugli stol na kojem će stručna javnost raspravljati o pronalaženju odgovarajuće lokacije za izgradnju nove gradske knjižnice.

Ispred Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada uzvanike je pozdravila pročelnica Jadranka Veselić Bruvo. Istaknula je ulogu Knjižnica grada Zagreba i posebno Gradske knjižnice kao središnje, razvojne i objedinjujuće knjižnice - u ostvarenju niza razvojnih ciljeva i aspekata gradskog života istaknutih u ZagrebPlanu, razvojnoj strategiji Grada Zagreba. Usklađenost programskog djelovanja Knjižnica Grada Zagreba sa ciljevima ZagrebPlana istaknula je i gospođa Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnica Grada Zagreba, a voditeljica Gradske knjižnice Ljiljana Sabljak kratko je argumentirala potrebe za novim prostorom za brojne aktivnosti i programe koji se provode u Gradskoj knjižnici.

Izložbu je otvorio akademik Velimir Neidhardt, jedan od autora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložbu su posjetili i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. 

Okrugli stol na temu pronalaženja lokacije za izgradnju nove gradske knjižnice održat će se u ponedjeljak, 25. veljače 2013. u 13h u ZgForumu.

Izložbu možete pogledati u ZgForumu, Gajeva 27, radnim danom od 13 do 18h, subotom od 10 do 13h.

 

     Nova gradska knjižnica u Zagrebu, brošura