clanak False

Gradonačelnik primio izaslanstvo SPD-a iz Beča

Izaslanstvo SPD-a Grada Beča danas je u palači Dverce primio gradonačelnik Bandić s najbližim suradnicima. 
02.04.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, sa suradnicima, u palači Dverce, izaslanstvo SPD-a Grada Beča, predvođeno zamjenikom saveznog tajnika za obrazovanje SDP-a Wolfgangom Markytanom. Izaslanstvo je 1. i 2. travnja u Zagrebu na studijskom putovanju u okviru kojeg se upoznaje sa zagrebačkim projektima, a domaćin im je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada. 

Gradonačelnik Bandić izrazio je dobrodošlicu gostima i prijateljima, napomenuvši da su se Zagreb i Hrvatska ulaskom u EU 1. srpnja simbolično vratili doma. Od 1997. do danas od Zagreba smo napravili europsku metropolu i najsocijalniji grad, a u tome nam je pomoglo i prijateljstvo te suradnja s Bečom i gradonačelnikom Michaelom Häuplom. Beč je prekrasan, otvoren i prosperitetan grad, od kojega smo mnogo toga naučili, a ja se na njegovu Stephansplatzu osjećam kao i na našem Jelačić placu, dodao je gradonačelnik, naglasivši da mu je želja da se gosti isto tako osjećaju u Zagrebu. 

Uz zahvalu na primanju, Wolfgang Markytan istaknuo je da Beč i Zagreb povezuju tradicija, povijest ali i slični problemi s kojima se susreću gradske uprave. Visoki gost prenio je zagrebačkom gradonačelniku pozdrave bečkog gradonačelnika, napomenuvši da hrvatski građani aktivno sudjeluju u životu Beča, kako gospodarskom, tako i sportskom dijelu. 

Kako se čulo, u okviru posjeta Zagrebu, izaslanstvo koje sačinjavaju zastupnici Zemaljske skupštine i gradskih četvrti Beča, jučer je obišlo značajne strateške projekte kao što su: OŠ i Dječji vrtić Vrbani, Arenu Zagreb, Dječji vrtić Lanište, Muzej suvremene umjetnosti i ZGForum.


Gradske vijesti - 2014.