clanak False

Druženje korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec i učenika Agronomske škole Zagreb u Terapijskom vrtu Sesvete

27.04.2022.
Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec i učenici Agronomske škole Zagreb, u nazočnosti stručnih radnika Centra i nastavnika, u utorak 26. travnja 2022. proveli su zajedničku aktivnost sadnje voća, povrća, začinskog i ljekovitog bilja i to u Terapijskom vrtu Sesvete, koji je nastao je u okviru europskog projekta ProGIreg, sufinanciranog iz sredstava Obzor2020.

Suradnja u lokalnoj zajednici provedena je s ciljem  socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu. Održana je i radionica prijenosa znanja i razmjene iskustava o važnosti održivog razvoja i zaštite okoliša. Na taj način,  omogućuje se korisnicima jačanje senzoričkih, motoričkih i kognitivnih sposobnosti kao i povezivanje svih dionika lokalne zajednice, čime se pridonosi aktivnom uključivanju i prepoznatljivosti u lokalnoj zajednici. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, ustanova je socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a  koji pruža socijalne usluge u zajednici djeci s teškoćama u razvoju i  osobama s tjelesnim invaliditetom. Ustanova pruža uslugu rane razvojne podrške, psihosocijalnu podršku i organizirano stanovanje kao važnu uslugu koja je najsličnija obiteljskom načinu života. Osobama s tjelesnim invaliditetom (25 osoba) osiguran je smještaj u pet stambenih zajednica, koje djeluju po principu organiziranog stanovanja, uz podršku stručnog osoblja 24 sata dnevno. 

Agronomska škola Zagreb ima tradiciju dugu 76. godina, najveća je poljoprivredna škola u Republici Hrvatskoj koja obrazuje učenike u 7 različitih zanimanja. 

Današnje druženje bilo sadržajno i poticajno za buduće zajedničke projekte i aktivnosti, u duhu dobre prakse svih dionika lokalne zajednice.

Aktualno