clanak False

Ana Konjuh pobjednica 11. teniskog turnira Zagreb Ladies Open

22.09.2020.
Foto: Slavica Šarović

Ana Konjuh pobjednica je 11. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open koji se od 15. do 20. rujna 2020. održao na zemljanim terenima TC Maksimir. U hrvatskom je finalu u dva seta (6:4, 6:2) slavila protiv Tereze Mrdeže, koja je ovaj turnir osvojila prije dvije godine. Ana je bez većih problema stigla do svojeg prvog naslova nakon WTA turnira u Nottinghamu 2015. godine. To je ukupno njen treći pobjednički trofej u profesionalnoj karijeri s obzirom na to da je otišla do kraja i na ITF turniru u Montpellieru 2013. godine.
 
Dugo nisam igrala tako da mi je bilo drago vratiti se doma, titula je tu. Sretna sam, nadam se da će se turnir održavati i u budućnosti i da ću sudjelovati, ako ne kao natjecateljica barem kao gledateljica. Nadam se naravno i da će sve ovo što prije završiti da možemo opet normalno uživati u tenisu!, izjavila je nakon pobjede u finalu Ana Konjuh.
 
Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji, održao se i turnir parova koji su osvojile Silvia Njirić i Dejana Radanović pobijedivši u finalu Valentini Grammatikopoulou i Anu Sofiu Sanchez rezultatom 4:6, 7:5 (10:8).

Direktor Zagreb Ladies Opena Emir Aliti istaknuo je da je ovogodišnje izdanje turnira do sada bilo organizacijski najzahtjevnije, ali da su zahvaljujući suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport i mlade uspjeli održali visoku razinu organizacije te dodao da su sretni što je ove godine bilo čak devet naših tenisačica na turniru, od toga dvije u finalu.
 
Zagreb Ladies Open privukao je 32 tenisačice iz 15 zemalja svijeta koje su se borile za nagradni fond od ukupno 25 tisuća dolara. 

Aktualnosti