clanak False

65. obljetnica Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

U okviru obilježavanja 65. obljetnice uspješnog rada  Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, otvoren je Centar za preventivnu medicinu.
07.04.2014.


U nazočnosti brojnih uzvanika, između ostalih, predsjednika RH Ive Josipovića i gradonačelnika Milana Bandića, danas na Svjetski dan zdravlja, održana je prigodna svečanost u povodu 65. obljetnice uspješnog djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar

U okviru svečanosti, predsjednik Josipović i gradonačelnik Bandić otvorili su i Centar za preventivnu medicinu, a vrpcu je prerezao Janko Vodopija, čovjek koji je, prema riječima ravnatelja Zvonimira Šostara, svoj život utkao u Zavod. Centar će građanima nuditi pretrage i preporuke o kvalitetnijem i zdravijem načinu života kao jednu od osnova preventive. 

Ovaj je Zavod ponos Zagreba i Hrvatske, a vizionar, predani zagovornik ideje javnog zdravstva i najvažniji čovjek u tom području dr. Andrija Štampar, po kome Zavod nosi ime, bio bi ponosan na vaš rad, istaknuo je zagrebački gradonačelnik, uz čestitke i zahvalu svim djelatnicima na trudu i zalaganju na kojem počiva uspješnost i napredak ove institucije. 

Predsjednik Josipović naglasio je da 65 godina uspješnog poslovanja jedne institucije vrlo značajna stvar, pogotovo ako se radi o zdravstvenoj instituciji koja brine i koja unapređuje zdravstvene uvjete svojih građana, a time i kvalitetu življenja. Dr. Andrija Štampar svojom je idejom javnog zdravlja poručio da i zajednica mora brinuti o zdravlju građana, dodao je predsjednik te zaželio djelatnicima da i dalje uspješno rade za dobrobit svih nas. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar napomenuo je da im je cilj svrstati se među najbolje europske ustanove ovakve vrste, najavivši ujedno i nove projekte: Centar za preventivnu medicinu, Oznaku kontrolirane kvalitete, što će pružati dodatnu sigurnost zdravstvene ispravnosti i kvalitete prehrambenih proizvoda. 

Sutra, 8. travnja, u Zavodu u Mirogojskoj cesti 16, održat će se Dan otvorenih vrata Centra za preventivnu medicinu, dodao je ravnatelj Šostar, u okviru kojega će se građani moći upoznati s uslugama koje Centar nudi, te besplatno obaviti preventivni liječnički pregled – EKG, spirometriju, analizu tjelesne mase, mjerenje krvnog tlaka, kontrolu šećera i dobiti nutricionističke savjete te preporuke za tjelesnu aktivnost. 

Ovaj tjedan, kroz brojna događanja i aktivnosti, obilježavamo i Svjetski dan zdravlja, a završno događanje održat će se u subotu, 12. travnja na Cvjetnom trgu, gdje će se građanima, također, nuditi besplatni zdravstveni pregledi, savjeti i edukativni materijali. 

 

U povodu obilježavanja 65. obljetnice napravljena je i milenijska fotografija.


Gradske vijesti - 2014.